Muzikale programma

Het muzikale programma

Iedere dag kunt u in de tent genieten van entertainment. Van een shantykoor tot een dansgroep en van een grote groep ‘kearls’ tot een one-man-show. Tot ziens in de tent!

dinsdag 2 augustus – Shantykoor ‘Op Koers’
Shantykoor ‘Op Koers’ zingt met veel plezier liedjes over de zee, het ruige leven op de schepen, woeste stormen, schepen die in de golven ten onder gaan, afscheid nemen, heimwee naar huis en vrouw, naar de zee, over drank, het vermaak in de havens. Ze vullen dit aan met andere liedjes die passen in de klankkleur en sfeer van het koor. Het repertoire spreekt daardoor een breed en gevarieerd publiek aan.

woensdag 3 augustus – Zompenkearls
Onder begeleiding van gezellige harmonica klanken zingen de ‘Zompenkearls’ hun oudhollandse liedjes. Maar ook hebben ze “eigen” dialectliedjes in hun programma verwerkt. En om het programma wat te verluchtigen vertellen de schippers ook graag wat anekdotes uit hun varend bestaan in de zomer en van de historie van hun roemruchte voorgangers, de Berkelschippers.

donderdag 4 augustus – Gerrit Pelle
Gerrit Pelle is een echte ras entertainer voor jong en oud. Gerrit Pelle tovert met zijn ballonnen de mooiste figuren van dieren tot bekende stripfiguren! Ook is Gerrit Pelle een echte solo artiest en speelt keyboard aangevuld met zang. Als bij-instrument wordt de gitaar en trompet gebruikt, en alles wordt in een mooi licht gestoken!

vrijdag 5 augustus – Matrozenkoor Apeldoorn
De Vereniging Matrozenkoor Apeldoorn (VMA) is opgericht op 13 februari 2008. Bij verkorting genoemd ‘MatrozenkoorApeldoorn.nl’. Het doel is om door middel van zang en muziek gelden bijeen te brengen voor Goede Doelen. Het koor heeft inmiddels 25 matrozen aan boord. Een koor dat met Nederlandstalige liedjes het publiek een aangename middag of avond bezorgt.

vrijdag 5 augustus – Dansgroep Alegria Mexicana
Deze dansgroep uit de Mexicaanse stad Santiago de Querétaro komt ons vermaken met prachtige dans.